ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Νέα

Εργαστήριο για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

190510 ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 1

Εργαστήριο με θέμα «Εισαγωγή στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» διοργάνωσε το νεοσύστατο Κέντρο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΛΦΑ (τομέας σπουδών Οικονομίας και Διοίκησης) στη Θεσσαλονίκη. 
Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Διασυνοριακό Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη και Λειτουργία ενός Εκτελεστικού Μηχανισμού για την Υποστήριξη και την Προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Καινοτομίας», με ακρώνυμο “Action Plan for Social Entrepreneurship”, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG V-A “GREECE-BULGARIA 2014-2020” και στο οποίο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος.
Η δράση εμπίπτει στον ειδικό στόχο της λειτουργίας του Κέντρου που είναι η διάχυση της ιδέας της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας σε περιφερειακό επίπεδο.
Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η ενημέρωση των σπουδαστών διαφορετικών τομέων σπουδών του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης σχετικά με τους ορισμούς, τις πρακτικές, τις αξίες και την κουλτούρα της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Στο εργαστήριο, που διήρκεσε συνολικά μία (1) ώρα, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το θεωρητικό πλαίσιο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, καθώς επίσης να ενημερωθούν για τις βασικές οριοθετήσεις και διαφοροποιήσεις του αναδυόμενου τομέα της Κ.ΑΛ.Ο. σε σχέση με τους άλλους τομείς της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.
Επίσης, οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για την πιλοτική λειτουργία Κέντρου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τις παρεχόμενες σε αυτό υπηρεσίες και για τη διαδικασία εγγραφής τους στο Μητρώο του Κέντρου.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Κέντρο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Τηλ. 2313 319936
e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διεύθυνση: Βασ. Όλγας 198, 546 55 Θεσσαλονίκη

Last modified on Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 13:44