ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Νέα

Μαθητικός διαγωνισμός στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου e-smartec

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020

esmartec log

 

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Πάμε σχολείο;

Φιλικές για το περιβάλλον μετακινήσεις προς το σχολείο!

Με τα πόδια, το ποδήλατο ή το πατίνι; Με ποιόν τρόπο πηγαίνεις στο σχολείο; Είναι αυτός ο τρόπος φιλικός προς το περιβάλλον ή, όπως θα έλεγε και ένας συγκοινωνιολόγος, μετακινείσαι με «βιώσιμα μέσα»;

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό που αφορά στη «βιώσιμη» μετακίνηση από και προς το σχολείο.

Είσαι μαθητής Δημοτικού ή Γυμνασίου και ζεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας; Αν ναι, πάρε μέρος στο διαγωνισμό, μοιράσου μαζί μας τον τρόπο με τον οποίο μετακινείσαι στο σχολείο ή πως φαντάζεσαι εσύ μια «βιώσιμη» μετακίνηση από και προς το σχολείο και κέρδισε πλούσια δώρα!

Αν είσαι μαθητής Δημοτικού, στείλε μας τη ζωγραφιά σου εδώ! Χρησιμοποίησε μολύβια, μαρκαδόρους, κραγιόν, ακουαρέλες, λαδομπογιές ή ότι άλλο έχεις και χρωμάτισε σε χαρτί τη δικιά σου «βιώσιμη» μετακίνηση! Για περισσότερες λεπτομέρειες, δες του όρους του διαγωνισμού ζωγραφικής!

Αν είσαι μαθητής Γυμνασίου, βγάλε τη δικιά σου φωτογραφία, επεξεργάσου την ή όχι και δείξε μας τη φωτογραφική σου «ματιά» για  μια «βιώσιμη» μετακίνηση εδώ! Δες τους αναλυτικούς όρους του διαγωνισμού φωτογραφίας!

Βραβεία

Βραβεία διαγωνισμού ζωγραφικής μαθητών Δημοτικού:

  • 1ο βραβείο: ποδήλατο και κράνος
  • 2ο βραβείο:  κράνος
  • 3ο βραβείο:  κράνος

Βραβεία διαγωνισμού φωτογραφίας μαθητών Γυμνασίου:

  • 1ο βραβείο: ποδήλατο και κράνος
  • 2ο βραβείο: Μετρητής χειρός αθλητικής δραστηριότητας
  • 3ο βραβείο: Μετρητής χειρός αθλητικής δραστηριότητας

Σημαντικές ημερομηνίες

05 Οκτωβρίου 2020 – 25 Νοεμβρίου 2020  > Δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό!

26 Νοεμβρίου 2020 – 7 Δεκεμβρίου 2020 >  Ψήφισε την αγαπημένη σου συμμετοχή!

10 Δεκεμβρίου 2020 > Ανακοινώνουμε τους νικητές!

Ο μαθητικός διαγωνισμός διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «e-smartec» (Enhanced Sustainable Mobility with Marketing Techniques/Ενίσχυση της Βιώσιμης Κινητικότητας μέσα από Τεχνικές Μάρκετινγκ), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Interreg Europe 2014-2020.

Εγγραφείτε στο newsletter του «e-smartec» για να λαμβάνεται ενημέρωση για τις δράσεις του έργου εδώ!

Ταυτόχρονα με το διαγωνισμό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων μεταφορών του Ε.Κ.Ε.Τ.Α. διεξάγει έρευνα ερωτηματολογίου με θέμα τη μετακίνηση των μαθητών από και προς στο σχολείο. Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε γονείς και κηδεμόνες με παιδιά στις τάξεις του Παιδικού Σταθμού, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου της Περιφέρειας Κ.Μ.

Αφιερώστε λίγα λεπτά από το χρόνο σας, για να συμβάλετε στην έρευνα για τις αλλαγές που έχουν επιφέρει τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας στις καθημερινές μετακινήσεις μας, απαντώντας στο σύντομο ερωτηματολόγιο στον εξής σύνδεσμο.

 

 

Last modified on Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 16:08