ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Νέα

Ενημέρωση Σπουδαστών για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» από το Κέντρο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019

Apsfe prosklisi

Το Κέντρο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το ΔΙΕΚ Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 δράση ενημέρωσης με θέμα: «Εισαγωγή στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα». Η δράση έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ινστιτούτου και η συμμετοχή σε αυτήν ήταν ελεύθερη για όλους τους σπουδαστές.

Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση των σπουδαστών του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης πάνω στους ορισμούς, στις πρακτικές, στις αξίες και την κουλτούρα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Στη δράση ενημέρωσης, που διήρκησε συνολικά μία (1) ώρα, έγινε μία εισαγωγή στο θεωρητικό πλαίσιο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα στοιχεία που διέπουν τα εγχειρήματα που αναπτύσσονται και δραστηριοποιούνται στα πλαίσια της Κ.ΑΛ.Ο όπως είναι η κοινωνική καινοτομία, ο κοινωνικός αντίκτυπος, η συνεργασία, οι διαδικασίες με τις οποίες διοικείται μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, ο τρόπος με τον οποίο τα διάφορα εγχειρήματα της Κ.ΑΛ.Ο αναπτύσσουν εμπορική δραστηριότητα και, τέλος, εντοπίστηκαν τα σημεία όπου η εμπορική δραστηριότητα των φορέων Κ.ΑΛ.Ο διαφοροποιείται έναντι δραστηριοτήτων που συναντώνται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Μέσα από την παρουσίαση καλών πρακτικών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με την πολυσυλλεκτικότητα των δραστηριοτήτων που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια από φορείς της Κ.ΑΛ.Ο και αντιλήφθηκαν την σημασία της ανάπτυξης ενός διαφορετικού μοντέλου επιχειρηματικότητας μέσω της συνεργασίας σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον. Τέλος, οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για την πιλοτική λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τις υπηρεσίες που παρέχει, καθώς και για την διαδικασία εγγραφής τους στο Μητρώο του Κέντρου. Η συγκεκριμένη δράση εμπίπτει στον ειδικό στόχο της λειτουργίας του Κέντρου που είναι η διάχυση της ιδέας της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας σε περιφερειακό επίπεδο.

Η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Διασυνοριακό Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη και Λειτουργία ενός Εκτελεστικού Μηχανισμού για την Υποστήριξη και την Προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Καινοτομίας», με ακρώνυμο “Action Plan for Social Entrepreneurship”, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG V-A “GREECE-BULGARIA 2014-2020” και στο οποίο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος.

Κέντρο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής

Τηλέφωνο : 2313 319 396

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διεύθυνση : Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 198